Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

HELLİM PEYNİR TARİFİ

Oleyyyy artık bu şekil peynirlerimi yaparım diyor başka bisey demiyorum ;) Mayasız da peynir olurmu derdim.Ama oluyormuş ...Hellim peynirlerinizi kahvaltı sofralarınızda zeytin yağ ,kekik ,tuz ve pul biber ekleyerek dilimlenmiş hellim peynirinizi kızartabilirsiniz..Yağsina ekmeğini bandırmak bile lezzetli oluyor.Oğlum Barış hmmm anneeee lecker olmuş nasıl yaptın dedi :))))))) Pratik ve cabucak elde edebileceğiniz bir peynir tarifi bu ;) 





Hellim peynir nasıl yapılır ???

Malzemeler 

2 kilo Süt ( ben uzun ömürlü süt kullandım ) 

500 g yoğurt 

2 yemek kaşığı sirke ( üzüm yada elmasirkesi ) 

5 damla limon suyu 

1 yemek kaşığı tuz 


yapılışı 

Tüm malzemeyi geniş bir tencereye alıyoruz ve ara,ara karıştırarak sütün kesilmesini bekliyoruz.Kesilen süt pötür,pötür olur ve yeşil su görürsünüz karıştırdığızda .Yeşil su oluştuğunda artık süze bilirsiniz..Küçük delikli bir süzgece tülbent bezi yada vasra yoğurt kesenizi yerlestirin ve kesilen sütü süzgece aktarın.Bu arada süzgeci bir dencereye yerlestirin ki su lazım olacak.Süzülen kesilmis sütütü iyice keseyi büzerek elinizle suyunu sıkın ve presleyin avcunuzla .Preslenen peyniri tekrar suyuna koyun ve 4 saat beklettin .Daha sonra çıkarın ve suyunu elinzle presleyerek sıkın ve dolaba kaldırın.Sabah kahvaltınızda k
bezden çıkarın servise hazır 
Afiyet olsun




PAYLAŞ:

No Comment to " HELLİM PEYNİR TARİFİ "